Voor wie verlangt naar meer verwondering en plezier.
Voor wie dit speels wil onderzoeken vanuit een geborgen setting.

Wat is Speelse Coaching?

Spel improvisatie vervlochten in een goed coachgesprek en dat al wandelend in de buitenlucht.
Dit is de korte uitleg. Als dit je voldoende inspireert is hier de shortcut om me gelijk te boeken.

Oké... iets meer uitleg

De essentie van coaching is dat je gevolgd wordt in jouw tempo en proces en dat je je eigen antwoorden ontdekt. Je wordt bevraagd op zo’n manier dat je voelt dat je zelf stuurt (terwijl dat natuurlijk niet zo is?? mindfuckje ;)) Ja… jij bent het uitgangspunt, met wat je wilt aangaan op dit moment. Dit moment is waar we vertrekken, iedere sessie opnieuw. Je hoeft dus niet te verantwoorden waarom we ineens over iets anders praten dan de vorige sessie. Niets is zo veranderlijk als het leven en we hoeven dus niet door op het onderwerp van de vorige keer. Jij bent het onderwerp en soms borduur je voort en soms kies je zomaar ineens een andere kleur of een andere invalshoek. We gaan dus geen stappenplan maken, we gaan praten en spelen!

Praten… omdat dat nu eenmaal de manier is om een inkijkje te krijgen in jouw gedachtenwereld. (wat zou ik soms graag een appparaatje hebben dat zonder te praten te kunnen, vooral bij mijn man…). Woorden geven kracht aan de ervaring, ik ben dankbaar dat ze bestaan. Wat ik pratend vooral doe, is onbevangen vragen stellen. Ik leer je zo om speels nieuwsgierig te worden naar jezelf. Zonder oordeel je eigen gedachten bevragen geeft ruimte voor groei. Verder ben ik afgestemd op je en geef ik je door wat ik opvang. Ik geloof dat het zo werkt, dat als ik me open stel voor jou en het hogere, de juiste woorden als vanzelf binnenkomen.

Spelen… omdat alleen praten echt heel saai is! Ik breng 2 onzichtbare rugzakken mee. De ene is gevuld met spelvormen die ik ken en waarvan ik vermoed dat ze jou iets kunnen laten beleven dat inzicht geeft. De andere is leeg en vult zich door het gesprek dat we voeren. Spelvormen kruipen in de rugzak naar aanleiding van wat jij deelt. Door spel deel jij een andere kant van jezelf. Elementen die ermee gepaard gaan zijn; lichtheid, humor, spanning, ongemak, verrassing, voelen. Het bijzonder effectieve van spel binnen coaching is dat het een uitstapje is waardoor nieuwe elementen aandacht krijgen. Je kan er iets mee doorbreken. De kracht van spel ten alle tijde, dat de ervaren emoties echt zijn. Er is de veiligheid van spel (het is niet echt…) en de echtheid van de emotie.

Wandelen in de natuur… omdat er dan van nature een stroming is in het gesprek. Er komt verse zuurstof in je cellen, de rijkdom van de natuurlijke metaforen beïnvloeden ons gesprek. Je hoeft elkaar niet de hele tijd aan te kijken, je mag wedromen over het water, in de bomen, de vogels die overvliegen. Het geeft letterlijk en figuurlijk ruimte in het gesprek en dat maakt dat het beter stooomt (hé… dat matcht leuk met durf te stromen ;))

Je boekt 3 sessies van 2 uur.

Ze vinden plaats bij het Geestmerambacht.

De ideale interval is om-de-week.

Tarief € 275,- (ex. 21% btw)

Ik draag allerlei petten...

– Als Dramatherapeut weet ik spel procesgericht in te zetten
– Als Theatersporter ken ik heel veel leuke spelvormen.
– Als Trainers werk ik graag toe naar leermomenten.
– Als Retraitebegeleider laat ik je vrij om je eigen proces te kiezen.
– Als Coach stel ik vragen en ben alert op de verbindingen.
– Als Spirtueel mens vertrouw ik erop dat we worden geleid.

Wat vraagt ik van jou?

– Openheid in het gesprek.
– Vertrouwen om vreemde dingen te doen
– Lef om opgedane inzichten toe te passen
– Ook als je er nog niet klaar voor bent.
– Een onderzoekende houding over de impact.
– Chocola (grapje)