Stap in het warme bad(huis)

Het is soms best pittig om je leven te leven. Sommige factoren zijn daarin heel beïnvloedend en ook niet zomaar op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan de zorg voor wie je lief zijn, je kind, partner of ouder. Misschien heb je een fysieke of mentale beperking die je remt om te kunnen doen wat je verlangt. Of er zijn geen aanwijsbare grote factoren maar toch heb je het gevoel dat je je eigen vaste patronen niet van hun plaats af krijgt.

Dit zijn allemaal intense onderwerpen die je kunnen belemmeren om je vrij te voelen in je energie. Het zijn onderwerpen die niet zomaar op te lossen te zijn en dat gaan we in deze training ook niet doen. Sterker nog… ze spelen nauwelijks een rol!
Op deze 6 donderdagochtenden stap je steeds even uit je dagelijkse routine, hoe die ook wordt ingevuld. En je stapt in een warm bad(huis) waar ruimte is om te spelen, te ontdekken, te lachen, stil te worden. Deze momenten zijn heerlijk om te ervaren en het gaat natuurlijk iets met je doen. Want je herontdekt je speelse zelf… hoe kan deze kant in je dagelijkse leven meer ruimte krijgen? 

Verras jezelf...

Heb je al te lang het gevoel dat je stil staat?
Dat heb ik ook lange tijd gehad, om allerlei voor mezelf legitieme redenen kwam ik maar niet uit de verf. Er ontstaat dan een groeiend onbehagelijk gevoel dat je onvoldoende doet met wat je gegeven is.

En dat is waar… sorry dat is waar! Ik denk inderdaad dat teveel mensen zich inhouden, afwachtender zijn dan fijn is. We missen daardoor nogal wat dynamiek en kleur in onze samenleving. We zijn met elkaar best wel braaf en we kleuren netjes binnen de lijnjtes. Ben je het zat? Wil je het veranderen en met plezier en energie jouw eigen leven en dat van de mensen rondom jou laten stralen? Stap dan in in dit traject en verras jezelf.

Je pad gaan...

Veel van ons wachten… 
– uit angst om het verkeerde te kiezen.
– omdat we de energie of inspiratie missen.
– omdat het dagelijkse bijna alles van je vraagt.
Dat gevoel dat je denkt te wachten… dat is naar. Omdat het toch voelt als fout, als zonde van de tijd. Maar ja… je leven loopt maar op 1 manier en dat is deze. Het klopt precies waar je nu staat. 

Als het aanbod rond ‘Durf te Stromen’ je aanspreekt dan houdt dat in, dat voor jou de tijd daar is, om je pad te gaan. Als je je bedenkt dat alles onderdeel is van je pad, kan je geen foute keuzes maken. Door je pad te gaan… veranderd waar je naar verlangt in realisatie.

Een groep is de perfecte bodem voor ieders groei

Dat wat ik zo graag met mensen realiseer… komt goed tot z’n recht in een groep! (ik zie zo graag dat mensen zichzelf ont-dekken en daardoor letterlijk en figuurlijk in beweging komen) Op 14 januari start de eerstvolgende Durf te Stromen Training. Een ontzettend fijn traject van 6 ochtenden waarin je je grenzen speels gaat verleggen. Van afwachten naar durven! Dat houdt in dat je jezelf gaat verrassen, je gaat de energie voelen van doen, van beweging, van delen, van experimenteren. En dat wat ervaren wordt binnen de training, neem je mee naar je eigen dagelijkse leven. Jij bepaald iedere keer waar je mee verder gaat.

Wat gaan we zoal doen?
– we gaan werken met de bevrijdende energie van stemexpressie, dans en spel.
– je gaat op een nieuwe manier leren schrijven en beeldend vormgeven
– ik neem je mee in meditaties die je dingen helder maken.
– we gaan lachen om elkaars heerlijke gedachten en fysieke fratsen.
– je gaat de impact voelen van ruimte, aandacht en dankbaarheid.

In deze training heb ik de beste dingen die ik in de afgelopen 15 jaar heb geleerd in mijn werk als trainer, retraitebegeleider en coach, samengevoegd. In de afgelopen jaren heb ik mezelf ook gevoed met krachtige kennis van zowel hollandse coaches zoals Dolly Heuveling van Beek, Vera Helleman en Marloes Halmans, als van internationale grootheden als Byron Katie. Je mag in het programma een mix gaan verwachten van mijn persoonlijke ervaring en karakter i.c.m. breedgedragen bewezen effectiviteit. En het derde element is de kennis en ervaring van de deelnemers in deze groep.

Training is geen Therapie
Als er op een dieper niveau blokkades zijn waardoor het jou niet lukt om te stromen in je leven, dan adviseer ik je om daar eerst serieus aandacht aan te geven in een therapeutische setting. Dat hoeft niet direct bij een psychiater op de bank hoor. Bij een groepstraining ga ik er vanuit de deelnemers een gezond verlangen naar groei hebben. Mocht je advies willen over jouw situatie, bel me er dan gerust over op.

Praktische informatie

De training bestaat uit 6 donderdagochtenden. | Ze vinden plaats in Alkmaar in het authentieke Badhuis aan het Kweperenpad (aan de rand van het oude centrum). | De eerstvolgende groep start op 14 januari en loopt door tot 18 februari  | De groep bestaat uit maximaal 7 deelnemers. | De ochtenden starten om 10 uur en eindigen om 12.30 | Aansluitend is er de mogelijkeheid om te blijven lunchen | In iedere ochtend zitten deze elementen : beweging / beeldende creatie / schrijven / meditatie / delen | Op 1 van de ochtenden ontvangen we fotografe Moira van Damme voor een ontwapenende fotoshoot | De kosten zijn € 375,- (incl. 21% btw)

Onderstaande flyer maakte ik ter promotie van de eerste trainingsgroep.